Om oss
Solli Distriktspsykiatriske Senter (DPS) er en privat ideell virksomhet på Nesttun i Bergen.
Kontakt ossDPS-et tilbyr behandling til personer over 18 år med psykiske lidelser. Pasientene som kommer til oss bor primært i kommunene Bjørnafjorden, Samnanger, Austevoll og Fana bydel i Bergen. Vi har driftsavtale med Helse Vest RHF. Dette betyr at vi som privat ideell virksomhet leverer tjenester som en del av det offentlige helsetilbudet i regionen.
Solli DPS har som målsetting å være en pålitelig organisasjon og et effektivt DPS med høy faglig standard. Våre tjenester skal derfor utvikles til å være i tråd med brukernes behov, og behandlingen skal være i samsvar med internasjonalt anerkjente behandlingsmetoder. Solli DPS vil være med å skape et helhetlig og sammenhengende behandlingsnettverk i nært samarbeid med Helse Bergen og kommunene i vårt opptaksområde.
Eieren vår er Stiftelsen Diakonova Haraldsplass.
Solli DPS består av en rehabilitering og psykoseseksjon og to allmenn seksjoner. Vi har også merkantil, stab, forskning, drift, renhold og kjøkken.
Seksjon for døgnbehandling og rehabilitering består av en rehabiliteringspost (døgn), allmennpsykiatrisk post (døgn) samt et FACT team og et rehab/psykose team som jobber poliklinisk.
Allmenn seksjon 2 består av en allmenn poliklinikk, en korttidspoliklinikk og et akutteam.
Allmenn seksjon 3 består av en allmenn poliklinikk.
Solli DPS har siden oppstart i 1955 vært bygget ut flere ganger.
I 2008 fikk vi status som DPS. Samme år ble et nytt bygg for døgnavdelingen tatt i bruk. Administrasjonen holder til i 1. etasje i bygg B.
Stab
Administrasjonsleder
Medisinskfaglig rådgiver
Forskningsleder
Leder for fagutvikling
HR-leder
IT-sjef
Prosjektkoordinator
Lønns- og personalkonsulent
Klinisk controller
Styreleder
Jørn-Henning theis
Medlemmer
Vigdis Anita Gåskjenn
Kristin Jordheim Bowim
Torill Selsvold Nyborg
Helge Taranrød (1. vara)
Astrid Byrkenes (2. vara)
Ansattes styremedlemmer
Anne Cathrine Ulvik Holten
Jan Ragnar Hägg
Rebekka Lossius (1. vara)
Trygve Bruun Endal (2. vara)
Direktør
Frédéric André Eftevåg Larsen
Medisinskfaglig rådgiver og direktørens stedfortreder
Åsa Rekdal
Administrasjonsleder
Trude Namtvedt
Forskningsleder
Kristine Sirevåg
Leder for fagutvikling
Leif Arvid Øvernes
Seksjonsleder for døgnbehandling og rehabilitering
Lina Thorsnes Egeland
Seksjonsleder Allmenn seksjon 2
Annette Blom
Seksjonsleder Allmenn seksjon 3
Lena Sørstrømmen
Egenverdi
Med egenverdi mener vi at man verdsetter seg selv, og har respekt for det man selv står for. Dette er grunnlaget for den respekt vi viser våre medmennesker. Vi har som mål å være en organisasjon med høy egenverdi der vi viser åpenhet, tillit, trygghet og tar ansvar. Et menneske har sin verdi i kraft av å være menneske.
Tillit
Med tillit mener vi menneskets opplevelse av at andres omtanke, ærlighet og faglige kunnskap er til å stole på. Solli DPS har som mål at pasienter, pårørende og samarbeidspartnere skal få tillit til oss. Dette gjelder også mellom kollegaer, enheter, profesjoner, ledelse og ansatte. Vi skal ha tillit til menneskets iboende ressurser og opplevelse av egen situasjon. God dialog, anerkjennelse og felles verdier skaper tillit. Tillit skaper vekst.
Kunnskap
Med kunnskap mener vi bevisst forståelse av noe, og muligheten til å bruke den i en bestemt hensikt. Vi har som mål å ta faglige avgjørelser basert på forskningsbasert kunnskap, erfaringsbasert kunnskap i tillegg til brukerkunnskap og brukermedvirkning. Å vite når man vet noe og å vite når man ikke vet noe - det er kunnskap.
Rettferdighet
Med rettferdighet mener vi å handle i forhold til lov og moral, og fordele ressursene i tråd med dette. Solli DPS skal ovenfor pasienter og innad i organisasjonen handle etter gjeldende lovverk, veiledere og etiske retningslinjer. Det ville ikke være vanskelig å være rettferdig om ikke menneskene var så forskjellige.
Med brukermedvirkning mener vi at pasientens erfaring, ønsker og behov skal gå som en rød tråd gjennom behandlingsforløpet. Vi skal ta faglige avgjørelser basert på forskningsbasert kunnskap, erfaringsbasert kunnskap, i tillegg til brukerkunnskap og brukermedvirkning.
For oss på Solli DPS er brukermedvirkning en viktig del av behandlingen, og vi ser på brukermedvirkning som en viktig del av recoveryprosessen. Pasienten er dermed med å styre over viktige deler av eget liv, behandling, og mottar hjelp på egne premisser - og blir sett og respektert i kraft av sin grunnleggende verdighet.
Brukermedvirkning og pårørende
Brukermedvirkning gjelder også for pasientens pårørende. Disse kan, dersom pasienten ønsker det, inviteres til å delta i utredning og behandling. Pårørende kan også tilbys generell
informasjon om behandling på Solli DPS. Barn kan få tilbud om barnegruppe.
Brukermedvirkning og samvalg
Samvalg inngår som en viktig del av brukermedvirkningen. Samvalg innebærer at helsepersonell og pasient samarbeider om å gjøre det beste behandlingsvalget for pasienten.
Erfaringskonsulenter
Vi har ansatt flere erfaringskonsulenter ved Solli DPS. Erfaringskonsulenter er ansatte med brukererfaring, enten egenerfaring eller som pårørende til personer med psykiske helseproblem og- eller rusmiddelproblem. Ansettelse av medarbeidere med brukererfaring styrker brukerperspektivet i tjenestene.
Erfaringskonsulentene drifter egen erfaringskafé hvor mennesker med egenerfaring blir invitert til å dele sin historie og bedringsprosess. Av oppgaver for en erfaringskonsulent kan man nevne pasientsamtaler, oppfølging til aktiviteter, bygge bro mellom pasient og spesialist, og finne muligheter og ressurser i den enkelte og dens lokalsamfunn.
Brukerforum
Brukermedvirkning innebærer at bruker er med på å utforme tilbudet sammen med fagfolk både på individ og systemnivå. Brukerforum ved Solli DPS ble opprettet i 2008.
Brukerforumet arbeider blant annet med:
- Saker meldt av pasientene via forslagskasse
- Idéer om nye pasienttiltak
- Utforming av informasjonsmateriell
- Tekniske / byggmessige endringer
- Har diskusjoner omkring helsefaglige og helsepolitiske føringer
Brukerforumet er satt sammen av brukere og ansatte.
Pasienter og brukere har rett til å medvirke, og helsepersonell har plikt til å involvere pasient og bruker i undersøkelse, behandling og valg av tjenestetilbud.
Se oversikt over pasient- og brukerorganisasjoner
Personvernombudet informerer og gir råd til virksomheten og ansatte om hvilke forpliktelser og rettigheter de har etter personvernregelverket.
Avvik i behandling, organisering eller samhandling samt forbedringsforslag kan sendes til post@solli.no.
NB! Ikke send helse- og personopplysninger per e-post.
Hvis det er behov for det må du sende brev eller ringe 55 61 82 00.
Solli DPS er sertifisert i ISO-standarder 14001:2015 (miljø) og 9001:2015 (kvalitet)
Solli DPS er en stor aktør i å yte helsehjelp, vi jobber kontinuerlig med å forbedre kvaliteten på våre helsetjenester, vi ønsker å være en aktør som leverer høy kvalitet i alle ledd. Vi har et samfunnsansvar for å påføre miljøet minst mulig belastning og vi jobber for å være en aktiv bidragsyter for et bedre miljø ved å ha et høyt miljøfokus.
Med høyt fokus på kvalitet og miljø ønsker vi å være en god samarbeidspartner og et positivt forbilde for våre pasienter, pårørende, ansatte og andre samarbeidspartnere.
De overordnede målene i Solli DPS sin miljø - og kvalitetspolitikk er å:
- Ha miljøbevisste ansatte
- Redusere miljøpåvirkningen fra produkter
- Tilby kvalitet i behandling for pasienter
- Være en lærende organisasjon
Solli Sykehus er godt i gang med arbeidet som skal fremme lovens formål med å bidra til å redusere risiko for brudd på grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i våre leverandørkjeder og i egen virksomhet.