Allmenn seksjon 1

 
 
Les mer om Allmenn seksjon 1

Allmenn seksjon 1

Noen mennesker opplever i perioder så sterke psykiske plager at de får vansker med å ta vare på seg selv. Da kan innleggelse være et alternativ. Allmennpsykiatrisk post (døgnavdeling) på Solli DPS tilbyr kortvarige kriseopphold for pasienter som trenger det. Vi har 10 sengeplasser.

Dette er et tilbud til pasienter i vårt opptaksområde som vurderes å ha behov for innleggelse fordi øvrige hjelpetiltak ikke er tilstrekkelige. Pasienter søkes inn fra fastlege eller andre behandlere i spesialisthelsetjenesten. Vi tar imot både akutte og planlagte innleggelser. Alle innleggelser er basert på frivillighet.

Faggruppen ved posten består av psykiater, psykologspesialist, lege i spesialisering, psykiatriske sykepleiere, sykepleiere, sosionom, psykomotorisk fysioterapeut og aktivitør. Pasienten har en hovedbehandler som er lege eller psykolog, og en primær- og sekundærkontakt i miljøpersonalet.
I samarbeid med pasienten blir det utformet en behandlingsplan med konkrete målsetninger for oppholdet. Behandling foregår vanligvis som en kombinasjon av samtaler, aktivitet og samarbeid med andre instanser.

Det er fokus på fysisk aktivitet som en del av behandlingen, og man jobber etter kjente terapeutiske modeller.

Der det er behov tilbys vurdering, oppstart eller omlegging av medikamentell behandling. Der det er aktuelt blir det etablerert videre kontakt med spesialisthelsetjenesten og samarbeidsinstanser i pasienten sin hjemkommune. Døgnavdelingen har individuell behandlingstilnærming og et nært samarbeid med øvrige avdelinger på Solli DPS.
Døgnavdelingen holder til i moderne lokaler i rolige omgivelser på Solli DPS.

Alle pasienter får enkeltrom med eget bad.

Rom med bad

Kontaktinformasjon

Oppmøtested
Møt opp i resepsjonen i Bygg C.
Solli DPS
Besøksadresse
Osvegen 15(Kart)
5228 Nesttun
Besøkstider
mandag - fredag 08:00 - 15:00
lørdag - søndag Stengt
Avdelingene har ulike åpningstider.
Telefon
55 61 82 00
mandag - fredag 08:00 - 15:00
E-post

Praktisk informasjon

Bil

​Kjør til Skjoldskiftet sør for Nesttun. Det ligger en Esso-stasjon i krysset. Ta av mot Os/Osvegen og kjør 400 m og ta av til høyre hvor det er skiltet med Solli Distriktspsykiatriske Senter. Når du kommer opp bakken, ser du Solli DPS. Følg eventuell anvisning om parkering. NB. Kun få P-plasser.

Egenandel og frikort

​Se under rettigheter

Kollektivtransport

Nærmeste busstop er Elveneskrysset. Gå videre på fortauet i retning Nesttun ca. 100 meter frem til lysregulert overgangsfelt og kryss Osvegen. Fortsett 20 meter på andre siden av veien og ta første vei opp til venstre hvor det er skiltet med Solli Distriktspsykiatriske Senter.

Nærmeste bybanestopp er Skjoldskiftet. Gå ned på Apeltunvegen (øst for bybanestoppet) og følg denne mot Esso-stasjonen. Kryss Apeltunvegen like før baksiden av Esso-stasjonen, fortsett til venstre til du har passert SATS treningssenter og ta til høyre opp veien mellom SATS og Kiwi butikken. I bakketoppen tar du til høyre inn på stien / den smale grusveien (mot sør) bak Sats. Følg denne til topps til P-plassen. Du ser nå rett mot Solli DPS.

Buss og bybaneruter finnes her: https://www.skyss.no/

Parkering

​​Parkering for besøkende ved Solli DPS.  Det er knapphet på parkeringsplasser ved Solli DPS og vi oppfordrer alle til å komme hit med alternative transportmidler. Alle skal parkere på oppmerkede parkeringsplasser og legge synlig parkeringsbevis i bilen. Parkeringsbevis fås utlevert i resepsjon, avdeling eller hos behandler. Under opphold ved døgnavdelingene, skal brukere ikke stå parkert på Solli DPS sitt område. Overtredelse kan medføre borttauing uten varsel for eiers regning og risiko. Tre handicapplasser er reservert til besøkende.

Fant du det du lette etter?